Zwanger… deel 1

      1 reactie op Zwanger… deel 1

Het is alweer ruim 3 jaar geleden dat ik zwanger was van mijn eerste en druk was met alle voorbereidingen. Overal kwam ik de bekende lijstjes voor de baby-uitzet tegen. In de babyzaken, op internet, in de zwangerbladen en jonge ouders magazines, het zwangerschapsboekje van de verloskundige… Natuurlijk wilde ik het beste voor mijn kindje, dus ik begon met het verzamelen van de ‘benodigde’ spullen. Opa en oma waren enthousiast en kwamen met een mooie tweedehands wandelwagen aanzetten. Een familiewieg werd ergens van zolder gehaald en samen met mijn schoonmoeder ben ik deze gaan bekleden. Ik zou borstvoeding gaan geven, dat scheelde weer met het aanschaffen van spullen.

Mijn moeder had mij toen ik nog een baby was in een selendang gedragen en vertelde me dat dat enorm handig was geweest, dus dat leek mij ook wel wat.
De 9-maanden beurs kwam op een mooi moment; ik kon daar naar kleertjes speuren en een workshop volgen over het dragen met een doek.
Er stonden stands met dragers en doeken. Wat moest ik nou kiezen? Op de een of andere manier voelde het goed om een biokatoenen rekbare doek te kopen. Een heel lang ding en ik moest thuis eerst nog eens goed oefenen. Een tijd later kwam ik erachter dat ik een goede keus had gemaakt; dit was in ieder geval ergonomisch.

Ineens viel mijn oog op een stand met allemaal kleuren. Wasbare luiers? Daar had ik nog nooit van gehoord. Toen ik deze moderne wasbare luiers zag wist ik dat dit was wat ik wilde. Gewapend met een foldertje hoopte ik de aanstaande papa ook te overtuigen…

Één reactie op “Zwanger… deel 1

  1. Alie

    En wat was het leuk om jouw eerste zwangerschap van mijn eerste kleinkind mee te beleven. En wat was je heerlijk enthousiast over de wasbare luiers die je zomaar in die hoek daar op de negenmaandenbeurs ontdekte. Je raakte mijn enthousiasme en ik ging voor je meekijken naar al die luiers.

    En wat was het fijn om jou zo gedreven voor duurzaamheid zien vallen en je het helemaal hebt doorgevoerd in je leven. Alle respect hoor. Ik heb ook veel van je geleerd en dingen ervan overgenomen. Zo maken we het met ons allen een stukje beter op deze wereld voor mijn kleinkinderen.

Gesloten voor reacties.