Voordelen van wasbare luiers

Voor velen is het onbekend, maar de moderne wasbare luiers zijn een heel goed alternatief voor wegwerpluiers!

Waarom zou je wasbare luiers overwegen?

Wasbaar is goedkoper dan wegwerp

 

 

 

 

Voor wegwerpluiers betaal je gemiddeld 1310 euro per luierperiode, terwijl je voor nieuwe wasbare luiers in totaal maar 830 euro kwijt bent. Dat is een besparing van 500 euro! (Bron: Milieucentraal) Voor een tweede kindje kun je de wasbare luiers weer gebruiken, waardoor je nog meer bespaart. Ook als je tweedehands aanschaft en hulp hebt van Het Duurzame Gezin (met een consult of workshop) kun je nog goedkoper uit zijn met wasbare luiers!

Wasbaar is beter voor de huid

In wasbare luiers zitten geen schadelijke chemische stoffen en ze worden gemaakt van natuurlijk(ere) materialen. Hierdoor zijn wasbare luiers veel beter voor de huid en zul je minder last krijgen van uitslag.

Wasbare luiers zijn beter voor het milieu

Met wegwerpluiers zorg je iedere maand voor 22 kilo afval in je vuilnisbak. Kun je nagaan hoeveel dat voor een hele luierperiode is!

Moderne wasbare luiers zijn makkelijker dan vroeger

Tegenwoordig hoef je geen doeken met veiligheidsspelden te sluiten. Je hebt een hip broekje met klittenband of drukknopen. Makkelijk! Ontlasting kun je opvangen op een speciaal vel dat je weggooit.

En tot slot; wasbare luiers zijn heel vrolijk!

 

 

 

 

Een wegwerpluier zal je nooit lang gebruiken, maar de hippe kleurtjes en printjes van wasbare luiers houd je in huis. Veel soorten gebruik je langer dan kleertjes!

Bekijk dit filmpje voor een uitleg van de drie grootste voordelen!