Duurzaam & verantwoord ondernemen

Vanzelfsprekend vindt Het Duurzame Gezin het belangrijk oog te hebben voor en rekening te houden met mens, dier en milieu.

Papiergebruik, printen en verzenden
Voor het versturen van producten maken we enkel gebruik van gerecyclede en niet gebleekte papier- en kartonsoorten. We werken zoveel mogelijk digitaal en printen doen we zoveel mogelijk dubbelzijdig.

Energieverbruik
In het kantoor van Het Duurzame Gezin maken we gebruik van groene energie. Wind en zon zijn duurzame energiebronnen die onze planeet niet onnodig belasten. Daarnaast wordt de website groen gehost in de cloud.

Recyclen
We ontkomen er niet aan in ons bedrijf papier, karton en plastic te gebruiken. Waar we wel invloed op hebben, is wat er gebeurt met het afval ná het gebruik. Bij Het Duurzame Gezin wordt al het papier, karton en plastic gescheiden en ingeleverd voor hergebruik. Als je van ons een pakketje ontvangt, willen we je vragen om met de verpakkingsmaterialen hetzelfde te doen.

Wasbaar en tweedehands
Een van de kernwerkzaamheden van Het Duurzame Gezin is het promoten van wasbare en tweedehands materialen versus wegwerp en nieuwe gebruiksartikelen. Het Duurzame Gezin zet zich in om deze manier van consuminderen bij een groter publiek bekend en populair(der) te maken. Dit wordt gedaan door het stimuleren van onder andere:

  • hergebruik van goederen
  • het kopen en verkopen van tweedehands goederen
  • het onderzoeken van wasbare alternatieven binnen een huishouden
  • het informeren over en samenwerken met duurzame nonprofit initiatieven