Zwanger… deel 2

      Reacties uitgeschakeld voor Zwanger… deel 2

Ik had mazzel, want ook papa zag de wasbare luiers wel zitten. Hij vond ze vrolijk en het idee dat het gezonder voor de huid en beter voor het milieu was stond hem wel aan. Enthousiast ging ik op zoek naar een consulente in de buurt en maakte een afspraak. Op een mooie lentedag stond deze consulente voor de deur. Om een kritische blik te kunnen werpen op de luiers had ik mijn schoonmoeder uitgenodigd. Haar eerste reactie toen ik vertelde dat ik wasbaar wilde gaan luieren was dat ‘ik daar vast snel van terugkwam’. Maar het leek haar wel leuk om erbij te zijn.
De consulente had verschillende soorten en merken luiers meegenomen en een knuffelbeer waarop getest kon worden. Ik vond het leuk om de luiers uitgebreid te bekijken en te zien wat voor systemen er waren en hoe ze voelden. Ik kreeg al snel een indruk van wat ik wel handig vond en wat niet. Er kwam een merk en model uit dat mijn voorkeur had. De bevalling kwam steeds dichterbij en ik raakte er steeds meer zeker van dat dit veel beter voor ons kindje zou zijn dan die wegwerpluiers. Ik had wel wat moeite om mijn zwangerschapshormonen in bedwang te houden door al die leuke kleuren en printjes. Maar de hoge aanschafsprijzen hielden me tegen bergen in te kopen. Ik besloot er een aantal tweedehands aan te schaffen. En daardoor breidde ik mijn kennis uiteindelijk flink uit…