Hoe verloopt een consult of coachingsessie?

Omdat ik persoonsgericht werk is de sessie bij jou nèt weer anders dan bij een ander. Over het algemeen kun je het volgende verwachten:

Jouw situatie

  • Ik inventariseer je situatie en bekijk wat je kennis, ervaring en wensen zijn op het gebied van wasbare luiers en duurzaamheid;
  • Ik geef informatie over wasbare luiers, zoals de soorten, materialen en hoe ze in de praktijk worden gebruikt. Wat ik vertel hangt af van hoeveel kennis je al hebt en waar je (eventueel) al tegenaan loopt bij het gebruik van wasbare luiers. Bij een huisconsult kan ik je de luiers laten zien en voelen. Ook kunnen ze dan bij een eventueel kindje aangepast worden.

Jouw ideale wasbare luiers

  • We bespreken wat voor jou een goed systeem of wat goede systemen zou(den) kunnen zijn. Wil je ‘fulltime’ wasbaar luieren of toch liever ‘parttime’ in verband met bijvoorbeeld opvang. Hoe past de wasroutine in je huishouden?

Aanschaffen van jouw wasbare luiers

  • Ik kan je op weg helpen met de aanschaf van de luiers. Zo weet ik waar je nieuwe luiers het beste (en goedkoopste) koopt en ik kan je ondersteunen in de aanschaf van tweedehands luiers.
  • Aan het einde van het consult kun je zelf aan de slag met de luiers. Je weet welke luiers geschikt zijn of hoe je het systeem dat je nu hebt kunt gebruiken. Het einde van het consult is vaak een klein proces dat bestaat uit testen en/of overleggen, totdat jij het gevoel hebt dat het goed is.

Garantie op het advies

  • Na de afsluiting van een consult geef ik nog 3 maanden ‘garantie’, wat betekent dat ik nog 3 maanden na het consult kosteloos begeleiding blijf geven als je daar behoefte aan hebt. In het geval van een zwangerschap kan ik de 3 maanden vanaf de geboorte van het kindje/de kindjes laten ingaan. Er is dan ruime gelegenheid om de luiers te testen. Het is moeilijk de pasvorm van tevoren in te schatten. Ik kan je helpen met de aanschaf van een (huur)pakket, waardoor je net wat meer zekerheid hebt dat er een merk tussen zit waarbij de pasvorm optimaal is.

Nieuwsgierig geworden? Vraag een consult aan of mail voor een vrijblijvend advies.

Waarom je kiest voor een consult bij Het Duurzame Gezin

Veelgestelde vragen

Wat anderen zeggen