Onafhankelijk advies over wasbaar luieren

 

Er is veel gebeurd in de wereld van wasbare luiers. Terwijl een groot deel van de bevolking reclames zag van wegwerpluiers, getuige was van de strijd om baby’s droogste billen, vond er een enorme ontwikkeling van moderne wasbare luiers plaats. Het beeld van de katoenen doeken met een plastic broekje erover is compleet achterhaald.

Sterker nog, het assortiment aan wasbare luiers is veel uitgebreider dan die van de wegwerpversie. Met veel meer kleuren, printjes, pasvormen en verschillende soorten materiaal.

Overweldigende keuzes
En daarin zit de problematiek van de ‘moderne’ wasbare luier: de ontwikkeling is zodanig aan mensen voorbij gegaan, dat de overgang ineens gigantisch lijkt. Of je gaat je erin verdiepen en je wordt overweldigd door de enorme keus. Niet iedereen wil of kan alles uitzoeken en van uitstel komt afstel. Zonde, want je kunt behoorlijk besparen met wasbaar luieren. En het is ook nog eens gezonder voor je kindje. [alle voordelen van wasbaar luieren]

Luierconsulentes
Gelukkig zijn er luierconsulentes. Ervaringsdeskundigen die jou kunnen vertellen en laten zien hoe wasbare luiers werken. En dat nog gratis ook! Er is alleen één maar: luierconsulentes zijn verbonden aan verkooppunten en aan het assortiment van die verkooppunten. En dat heeft directe gevolgen voor de kwaliteit van het consult.

Ook ik heb een consult gehad. En na een lange ontdekkingsreis, een uitgebreid onderzoek en een flinke dosis praktijkervaring gebruik ik nu luiers die de consulente nooit aan mij heeft laten zien. Helaas was het consult niet gericht op mij of op ons gezin. Er werd een selectie getoond uit het assortiment van het verkooppunt. En de consulente had geen kennis van de luiers die zij niet gebruikte.

Onafhankelijk advies in een consult
Inmiddels kan ik wel zeggen dat mijn kennis over wasbare luiers die van een gemiddelde luierconsulente overtreft. Ik ken meer merken dan een verkooppuntconsulente en ben gericht op het meedenken met in plaats van vertellen over. Ik kan ook mensen begeleiden die al wasbaar luieren, maar tegen problemen aan lopen. Ik gebruik daarbij ook mijn vaardigheid om ‘out of the box’ te denken. In tegenstelling tot de luierconsulentes van de verkooppunten ben ik in mijn consulten niet gebonden aan een specifiek assortiment of verzameling van merken. Ook krijg ik geen provisies van de bestaande verkooppunten. Ik ben volledig transparant en eerlijk en vraag alleen een vergoeding voor mijn diensten.
Ik kan een onafhankelijk en persoonlijk consult geven dat helemaal gericht is op jou en jouw situatie en niet op luiers die ik wil verkopen. Wat zijn je waarden? Wat vind je belangrijk? En wat zou je willen/kunnen uitgeven? Er zitten nogal verschillen in de wasvoorschriften van luiers. Wat past bij je? Is tweedehands misschien een optie? Zo ja, waar moet je dan op letten? Lees hier meer over hoe een consult bij mij er ongeveer uit ziet.

Nu een huisconsult aanvragen

Nu een consult op afstand aanvragen

Soorten luiers
Materialen en het wassen van wasbare luiers