Duurzaamheid binnen het gezin

Duurzaamheid is heel makkelijk in te passen in een gezin.
Waarom zou je duurzaam willen leven?

Besparen
Duurzaam leven en besparen gaan heel goed samen. Er zijn verschillende manieren voor, maar het houdt vooral in dat er een vorm is van consuminderen van nieuw materiaal. Zo kun je eens wat vaker spullen en kleding kopen bij een kringloopwinkel, goederen die kapot zijn maken of laten maken. Of je besluiten dat je bepaalde zaken niet echt nodig hebt en niet meer koopt.

Hip
Duurzaamheid is fijn voor het milieu, het geeft een goed gevoel, maar het kan ook ontzettend hip zijn!
Juist als je kleding niet met het seizoen mee koopt in trendy winkels, maar bijvoorbeeld in tweedehands (kleding)winkels koopt, draag je originele kleding. Of doe mee aan een kledingruil!

Hergebruik van kleding is ook zo gek nog niet. Als je handig bent met de naaimachine maak je in een handomdraai een leuk jurkje van een oud shirt, helemaal zoals jij dat wilt. Dit zou je ook kunnen laten doen. Is een lichte trui nog prima, maar heeft hij veel vlekken? Kleur hem en tover hem om in een nieuwe trui!

Makkelijk
Als je gebruik maakt van zo min mogelijk middelen houd je alles overzichtelijk en opgeruimd. We leven in een maatschappij waarin het normaal is om een huis vol te stouwen met wegwerpmaterialen, apparaten en hulpmiddelen. Maar hoe makkelijk is dat eigenlijk?
Het vergt bij veel mensen wat moeite om de knop in hun hoofd om te zetten. Immers, als je gewend bent om te denken in kopen en weggooien, denk je er niet aan dat het ook anders kan. Of je weet wel hoe het anders zou kunnen, maar je ziet niet in waarom dat nou echt makkelijker zou zijn of je vindt het moeilijk te starten. Ik kijk graag eens met je mee!

Als je graag meer wilt weten over de wijze waarop je duurzaamheid in jouw leven kunt passen is een consult misschien fijn voor je.