Veel gestelde vragen

Bij webshops van wasbare producten zijn de consulten gratis. Waarom betaal ik bij Het Duurzame Gezin voor consulten?

De consulenten bij de webshops krijgen een provisie over de producten die je via hen koopt. Zij zullen dan ook alleen informeren over wasbare producten die zij zelf gebruiken en/of die via de webshop worden verkocht. Dat is ook hun doel: dat jij bij hen producten koopt. Indirect betaal je dus wel degelijk voor de consulten, alleen merk je dat niet (direct). Mijn doel is mensen onafhankelijk en gericht informeren, op basis van mijn kennis en inzicht, en daar vraag ik een bijdrage voor.

Waarin verschillen de consulten met die van webshops?

Ik bied consulten die volledig onafhankelijk zijn. Ik richt me op de wensen van de klant en niet op iets dat ik wil verkopen. Ik zal ook meedenken met jou hoe je zo goedkoop mogelijk producten kunt aanschaffen. Daarvoor kijk ik naar meerdere plekken waar de producten worden aangeboden en beperk ik me niet tot een bepaald assortiment. Dit betekent dat je uiteindelijk vaak goedkoper uit bent met de aanschaf van producten via een consult met mij dan via een consulente van een webshop. Daarnaast adviseer ik ook met het tweedehands aanschaffen, waardoor nog meer besparing mogelijk is.