Zwanger… Deel 3 [laatste deel]

      Reacties uitgeschakeld voor Zwanger… Deel 3 [laatste deel]

In mijn zoektocht naar tweedehands luiers kwam ik steeds terug op de marktplaats voor wasbare luiers van het dragen en voeden forum. Daar wordt uitgegaan van natuurlijk ouderschap. Ik besloot lid te worden en er ging een wereld voor me open.

Je kindje dragen, borstvoeding geven, bijvoeden volgens de rapleymethode, wasbare luiers gebruiken, samen slapen (al dan niet met co-sleeper); het zijn allemaal voorbeelden van keuzes die bij natuurlijk ouderschap en ‘attachment parenting’ passen.

Ook is het forum gericht op onderwerpen als eenvoudig leven, (met zo min mogelijk middelen), ‘bewuster leven’ (bijvoorbeeld rekening houdend met dieren en milieu) en het gebruiken van natuurlijke materialen. Nu houd ik niet zo van mensen in hokjes stoppen, maar ik vond en vind het fijn om andere mensen tegen te komen die (ongeveer) dezelfde dingen belangrijk vinden als ik. Mijn gevoelens en wensen van hoe ik het ouderschap wilde gaan invullen werden ineens bekrachtigd door andere ouders of te-worden-ouders.

Mijn kennis breidde zich uit en ging verder dan wat ik las in de reguliere babybladen. Het was het begin van een ontwikkeling van bewuster naar mijn directe omgeving kijken. Naarmate de zwangerschap vorderde merkte ik dat ik toch wel anders naar een aantal zaken keek dan anderen, met of zonder kinderen.

Ik kwam in aanraking met hypnobirthing en volgde een cursus. In mijn ervaring is dit een hele nuchtere en realistische kijk op de natuur, het lichaam en de bevalling. Immers, wij zijn als vrouwen gemaakt om een kind te baren en angsten zijn niet helpend, niet nodig en zorgen voor spanning in je lijf.

Ik keek uit naar een prachtige bevalling en ik had alle vertrouwen in mijn lichaam en mijn kunnen om op een natuurlijke manier mijn dochter, en later mijn zoon, op de wereld te zetten. Het heeft bij mij zeker vruchten afgeworpen, want wauw, wat had ik een mooie bevallingen!