Luierreparatie

Wasbare luiers hebben best wat te verduren. Ze worden vaak gedragen, waarbij een behoorlijke spanning op de elastieken staat, en ook het veelvuldige wassen heeft zo zijn gevolgen. De wijze waarop luiers worden gewassen en gedroogd is ook van invloed op de functionaliteit (klik hier voor meer informatie).
Een nieuwe luier van goede kwaliteit, gemaakt van sterke materialen, zou lange tijd mee moeten kunnen gaan, maar er zal altijd een moment zijn waarop hij een ‘onderhoudsbeurt’ kan gebruiken.

Elastiek vernieuwen
Een van de makkelijkste en relatief goedkoopste manieren om een luier weer goed zijn werk te laten doen is door het elastiek te vernieuwen.
Dit kun je zelf doen zonder naaimachine. Klik hier voor een instructiefilmpje voor een nette methode.

Klittenband vernieuwen
Ook al zet je het klittenband elke keer goed vast voor je de luier wast, het wordt al snel minder mooi. Het komt veel voor dat het na verloop van tijd minder goed werkt en/of gaat omkrullen. Tijd om het klittenband eraf te halen en er weer nieuwe op te zetten (of hele mooie, nog werkende oudere). Wat een verschil!

Materialen hergebruiken
Als de luier echt stuk is kan het nog steeds mogelijk zijn om delen voor andere doeleinden te gebruiken. Pul/tpu is erg handig om natte materialen in op te bergen. Maak je eigen wetbag voor je natte zwemkleding bijvoorbeeld!

Wil je graag het elastiek van je luier(s) vervangen maar kun je wel wat hulp gebruiken? Volg een workshop bij mij!