Aanvullende informatie duurzame babyshower

Locatie, tijden en dagen

Mogelijke locaties zijn bij de zwangere thuis en in Draagkracht Utrecht buiten openingstijden. Een andere locatie is mogelijk in overleg. De winkel is op maandagen, zondagen en in de avonden vanaf 17.00 gesloten en is dan beschikbaar.

Eten en drinken

Je kunt ervoor kiezen het eten en drinken geheel te laten verzorgen. Standaard is de catering helemaal veilig voor zwangeren en met zorg samengesteld met oog voor milieu, dier en eventuele intoleranties en allergiëen. Zo is de catering biologisch, vegetarisch, glutenvrij, koemelkvrij en vrij van geraffineerde suikers. Als je specifieke wensen of intoleranties hebt kun je dit aangeven. De catering kost 15 euro per persoon. Dit is inclusief:

  • kruidenthee
  • caffeïnevrije koffie
  • vrolijke cupcakes
  • soepje
  • crackertjes met salade
  • chocoladelekkernij

Uitbreiding kraamtas

De kraamtas biedt een duurzaam alternatief voor de standaard pakketten die vaak gratis zijn te verkrijgen. De tas bevat informatie, biologische thee en proefmonsters van duurzame alternatieven, maar kan met een meerprijs verder worden uitgebreid en helemaal naar wens worden samengesteld. Leuk om te geven! Mogelijkheden zijn onder andere:

  • een wasbare luiertaart
  • een ecologische wegwerpluiertaart
  • een borstvoedingsstarterspakket
  • alternatieven voor kraambenodigdheden: denk aan een navelveter van biologisch katoen, wasbaar kraamverband en wasbare zoogcompressen.

Mail voor de mogelijkheden!

Baby be good doos

Het is ook mogelijk de baby be good doos te bestellen bij de babyshower. Deze kost 25 euro. Voor meer informatie kijk hier.

Workshops

Dragen (50 euro): in deze workshop krijg je informatie over hoe je veilig je kindje(s) kunt dragen. In een persoonlijk consult leer je een knooptechniek voor het dragen met een doek en/of dragen met een ergonomische babydrager. De workshop wordt gegeven door een gecertificeerde draagconsulente.

Wasbare luiers (50 euro): in deze workshop krijg je algemene informatie over het moderne wasbare luieren en leer je hoe je zelf aan de slag kunt met meerdere systemen. De workshop wordt gegeven door de onafhankelijk consulente wasbare luiers van Het Duurzame Gezin.

Activiteiten

Veganistische bellypaint (50 euro): om jouw mooie zwangere buik te koesteren kun je een bellypaint laten doen. De veganistische verf die wordt gebruikt is veilig voor jou en je kindje, zonder giftige stoffen. De bellypaint wordt gedaan door een ervaren schminkster en uiteraard kan het eindresultaat op foto worden vastgelegd.

Quiz (25 euro): wat weet je allemaal over wat jou straks te wachten staat als je je kindje(s) eenmaal hebt mogen verwelkomen? Wat kun je nu al zeggen over de kraamtijd? Tijdens een gezellige quiz gaan jij en je familie en vrienden in gesprek over stellingen die te maken hebben met het jonge ouderschap. Hoe kun je bijvoorbeeld bijdragen aan een duurzaam en gezond leven voor je kindje(s)?

Gipsbuik (50 euro): lijkt het je mooi om jouw zwangere buik voor altijd in 3D vast te kunnen leggen? Een gipsbuik is een afdruk van je bolle buik die je aan de muur kunt hangen. Ook kun je de gipsbuik later nog versieren. De gips is volledig veilig voor jou en je kindje(s).

Kennissessies

Borstvoeding (50 euro): bereid je goed voor op borstvoeding tijdens deze kennissessie. Een gecertificeerde lactatiekundige vertelt hoe jij gaat slagen in het geven van de beste voeding voor jouw kindje en wat je kunt verwachten.

Veilig samen slapen (50 euro): leer hoe je op verschillende manieren kunt samen slapen met je baby. Mits je met een aantal zaken rekening houdt en bepaalde maatregelen treft is samen slapen praktisch, makkelijk en veilig. De kennissessie wordt gegeven door een natuurlijk kraamverzorgster, welke tevens gecertificeerd lactatiekundige is.

Vaste voeding a la rapley (25 euro): in deze sessie wordt uitgelegd wat de Rapleymethode inhoudt en waar deze methode op gebaseerd is. Het is een natuurlijke manier van leren vaste voeding te eten zonder (veel) voorbereidingen, waardoor deze methode ook erg duurzaam is.

Kennissessie wol (25 euro): in deze sessie kom je tot de ontdekking welke fijne eigenschappen wol heeft voor jou en je kindje(s). Hoe kun je wol inzetten voor gemak, geborgenheid, groei en duurzaamheid?

Kies voor een duurzame start van het leven en vraag hier de duurzame babyshower aan!